20/06/2014

Krstarenje brodom

Brod Silver Star namenjen je turističkim razgledanjima duž Dunava u susedstvu Srebrnog jezera. Mogućnost broda je prihvat do 300 ljudi (zatvoreni i otvoreni deo). Krstarenje plovilom Silver Star omogućiće vam izvanredno iskustvo i prelepi pogled na priobalje Dunava. Isplovljavajući iz marine Srebrnog jezera, brod plovi na tri odredišta: Golubačka tvrđava, Ramska tvrđava i ušće reke Pek.

Krstarenje Dunavom

Krstarenje Dunavom

 

Tokom krstarenja koje traje 4 sata, bićete u prilici da ugledate Veliko Gradište, ušće reke Pek kao i priobalno naselje Požeženo u kome je svaka zgrada mala fabrika metli. Nizvodno su sela Usije i Vinci opkoljena zgusnutom, borovom šumom. Lido Dunava je ovde najpitomije i popularno je mesto mnogobrojnih izletnika tokom letnjeg perioda. Na levoj obali Dunava, u Rumuniji je mesto Moldova Veke, nekadašnje vojno zaleđe. Nizvodno se isteže dugačko rečno ostrvo Moldava (pripada Rumuniji), posebno osigurano područje plodnog biljnog sveta na kojem je locirano 72 vrsta ptica. Zaista najveća atrakcija je Golubačka tvrđava na ulasku u Đerdapsku klisuru. U neposrednoj blizini Golubačkog grada iz Dunava se pridiže krečnjački masiv stvarajući specifično predvorje đerdapske regije, početak Gvozdenih vrata. Vekovima je služila kao nadahnuće slikarima i pesnicima a sve do danas zaokuplja brigu turista. Donekle je potopljena izgradnjom Đerdapske brane i podizanjem nivoa Dunava.

 

Brod Silver Star:
http://www.srebrnojezero.com/aktivnosti/brod-silver-star/

 

Krstarenje Srebrnim jezerom

  • DUNAV TRANS – Adresa: Cara Lazara 1, Ram, Veliko Gradište
  • DUNAV TRANS – Krstarenje Srebrnim jezerom
  • DUNAV-TRANS iz Rama je samostalna preduzetnička radnja osnovana 1985. god. sa ciljem obavljanja prevoznih usluga na Dunavu.
  • KOMPANIJA STOKIĆ – Adresa: Obala Kralja Petra I bb, Srebrno jezero
  • KOMPANIJA STOKIĆ – Krstarenje Srebrnim jezerom
  • Skelski prevoz putnika i vozila (automobili, teški kamioni i autobusi) skelom BREZA iz s. Ram u s.Banatska Palanka.